Известие

Collapse
No announcement yet.

Потене на стъклата при 145

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Потене на стъклата при 145

Здравейте момчета нов съм във форума от скоро съм шофиор дори.Много ме кефят алфите и успях да си взема една 145-ца за сега мога да кажа че съм доволен но имам един проблем при по студено време много ми се потят стъклата и парното не смогва да ги разпотява.На няколко пъти сме спирали кола до кола с приятели и разликата е огромна при тях няма такива проблеми.

Има ли решение на проблема понеже така е доста трудно да се кара ....

Здрасти и много удоволствие да ти носи колицата.
    Като пуснеш духалката затвори отворите на централната конзола, за да може цялата струя да се насочва към прозорците. При мен ако е много запотено, като пусна на трета степен се справя доста добре.
    "Вятър замита стъпките ни - първо страстите, после времето ни поглъща."

Alfa Romeo 145 1.3 '95

Comment

Ако не знаеш кога е сменян за последно филтърът на купето/климатика може също да го смениш. И когато искаш бързо съхнене въртиш врътката за клапите в крайно положение по часовника на оранжевкото символче и си ти

Добре дошъл във форума и ако имаш по-общи въпроси хвърляй по едно око с търсачката, има много писано

Поздрави.
      146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от vankata_ll Покажи съобщение
        Ако не знаеш кога е сменян за последно филтърът на купето/климатика може също да го смениш. И когато искаш бързо съхнене въртиш врътката за клапите в крайно положение по часовника на оранжевкото символче и си ти

Добре дошъл във форума и ако имаш по-общи въпроси хвърляй по едно око с търсачката, има много писано

Поздрави.
        Това е решението да ... оранжевото символче на врътката и си смени филтъра да струва 15 лв. макс добре дошъл в клуба
        sigpic
        33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
        Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

Колега, казваш, че си млад шофьор. Аз в началото не знаех, че трябва да ми е на външна циркулация и в колата беше голяма мъгла, после като ми казаха нямах проблеми. Но задължително си смени филтъра, не само заради това, но е и по-хигиенично (според мен).

Comment

Благодаря ви много ще опитам с дадените съвети дано се оправи

Радвам се че съм добре дошъл в клуба

Comment

Ако рециркулацията на въздуха се пуска с бутонче, а не с плъзгач, най-вероятно не ти функционира.
              Това е сериен проблем на тия Алфи.
              При затваряне моторчето на клапата не спира и оста му превърта.
              145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Аз правя стар жигулски трик, оставям малко отворен моя прозорец ама съвсем малко да не ми отвее кратуната
                145 1.7 16V Boxer

Comment

Първоначално публикувано от infernus Покажи съобщение
                  Аз правя стар жигулски трик, оставям малко отворен моя прозорец ама съвсем малко да не ми отвее кратуната
                  Хаха, трика е безпогрешен, но 145/6 са едни гладки по покрива и нямат лайстните за закачане на багажник като на Ладите.
                  Понеже стъклата се потят когато е мокро навън то колкото и малко да отвориш прозореца започва да ти лее вода от покрива

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Първоначално публикувано от Speeder Покажи съобщение
                    Хаха, трика е безпогрешен, но 145/6 са едни гладки по покрива и нямат лайстните за закачане на багажник като на Ладите.
                    Понеже стъклата се потят когато е мокро навън то колкото и малко да отвориш прозореца започва да ти лее вода от покрива
                    Хахаххах именно ... сиг. 10 пъти съм се подмокрял докато се науча да карам със затворени прозорци в такова време
                    sigpic
                    33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                    Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

Да използвам темата, 146-ците без климатик имат ли филтър на купето и къде се намира?
                      Alfa Romeo 146 1.4 TS 16V 103hp '98 Junior - бивша

Comment

Първоначално публикувано от Speeder Покажи съобщение
                        Явно решението е ветробрани отваряш си лекичко на дъжд, на сняг, не те вали, не се поти нищо, абе чиста работа
                        Огнян Стойнев - Сватбен фотограф

Comment

Да си сложа ветробрани на Алфата е като да си остъкля терасата , но сигурно помагат.

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Първоначално публикувано от Blade Покажи съобщение
                            Да използвам темата, 146-ците без климатик имат ли филтър на купето и къде се намира?
                            Логично е да имат. Филтър трябва да има, за да филтрира въздуха към купето, независимо дали има климатик или не. Мястото предполагам го знаеш, иначе е под дясната кора на чистачките.
                            146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Колега аз също нямам климатик -но нямам и филтър,трябва да има някаква стойка за него(там където ляга-пластмасова-поне така съм чел във такава тема),но при мен липсва и практически мога да сложа филтър,но трябва и да го побългаря(сам да си направя леглото ),но на лято иначе провери за да си сигурен
                              sigpicALFA ROMEO 1.4 BOXER

Comment

Working...
                              X